STARAKADEMI online öğrenim platformuna katıldığınız için teşekkür ederiz. 1586/7 Sok. No:4  Kırkpınarlar İş Merkezi B Blok D.12  adresinde , Karşıyaka V.D. 8450299479 vergi nosu , 129039 Ticari Sicil Nosu ve 0845029947900018 Mersis nosu ile faaliyet gösteren TQNet Kalite Sertifikasyon Hizmetleri Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şirketi. (”TQNet”, ”Şirket”, ”biz”) olarak gizliliğinize saygı duyuyoruz ve sizin hakkınızdaki verileri nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve paylaştığımızı anlamanızı istiyoruz. Bu Gizlilik Politikası, veri toplama uygulamalarımızı kapsar ve kişisel verilerinizi kullanımınıza erişme, bunları düzeltme veya sınırlandırmaya ilişkin haklarınızı açıklar.

Hizmetler’i kullanarak bu Gizlilik Politikası’nın şartlarını kabul etmiş olursunuz. Bunu kabul etmiyorsanız sağladığımız Hizmetler’i kullanmamalısınız! Kaydınızın yanlışlıkla yapıldığını düşünüyorsanız tarafımıza ulaşarak kaydınızın ve verilerinizin kalıcı olarak silinmesini talep edebilirsiniz.

Bu Gizlilik Politikası’nın amacı, TQNet tarafından işletilmekte olan www.starakademi.online internet sitesi (“site”) üzerinden temin edilen hizmetler sırasında site kullanıcıları, üyeleri, ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından Şirket ile e-platformda paylaşılan veya Veri Sahibi’nin siteyi kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir. Veri Sahibi, bu Gizlilik Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına izin verdiğini beyan eder.

İşlenen Veriler

Şirket tarafından işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, bu Veri Gizlilik Politikası kapsamında belirtilen hüküm ve şartlar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

Bir hesap oluşturduğunuzda ve Hizmetler'i kullandığınızda sağladığınız verileri doğrudan toplarız:

  • Ad, Soyad
  • E-posta adresi
  • Telefon numarası
  • Çalışılan firma bilgisi
  • İş ünvanı

Bunlardan ayrı olarak;

Fotoğraf, başlık, web sitesi bağlantısı, sosyal medya profilleri veya diğer veriler gibi profil bilgileri sağlamayı seçebilirsiniz. Profil Verileriniz herkese açık olarak başkaları tarafından görüntülenebilecektir.

Hizmetler'in bazı bölümleri bir kurs sayfasında yorumlar yayınlamak, sorular sormak veya yanıtlamak, öğrencilere veya eğitmenlere mesajlar göndermek veya fotoğraflar ya da yüklediğiniz başka çalışmaları yayınlamak dahil olmak üzere başkalarıyla etkileşime girmenize ve herkese açık olarak içerik paylaşmanıza izin verir. Bu tür paylaşılan içerikler, nerede yayınlandığına bağlı olarak başkaları tarafından herkese açık olarak görüntülenebilir.

Kurslara kaydolduğunuzda ve katıldığınızda hangi kurslara, ödevlere ve testlere başladığınız ve hangilerini tamamladığınız; eğitmenlerle ve diğer öğrencilerle etkileşimleriniz ve makaleler, sorulara yanıtlar ve kurs gereksinimlerini yerine getirmek için gönderilen diğer öğeler dahil olmak üzere belirli verileri toplarız.

Bir şey satın alırsanız siparişinizi işlemek için gerekli olduğu şekilde satın alımınızla ilgili belirli verileri (adınız ve posta kodunuz gibi) toplarız. Adınız, kredi kartı bilgileriniz, fatura adresiniz ve posta kodunuz gibi belirli ödeme ve fatura verilerini ödeme işleme ortaklarımıza doğrudan sağlamalısınız. Güvenlik nedeniyle Şirket kredi kartı numaralarının tamamı veya kart kimlik doğrulama verileri gibi hassas kart sahibi verilerini toplamaz veya saklamaz.

Bir eğitmenseniz ödeme hesaplarınızı Hizmetler'e bağlayarak ödemelerinizi alabilirsiniz. Bir ödeme hesabını bağladığınızda, ödemeleri hesabınıza göndermemiz için gerekli olan ödeme hesabı bilgileriniz, hesap kimliğiniz, fiziksel adresiniz vb. bilgileri toplar ve kullanırız. Yürürlükteki yasalarla uyumluluk amacıyla hukuki olarak gereken şekilde veri bilgilerini toplayan güvenilir üçüncü taraflarla da çalışırız. Bu vergi bilgilerine; vergilendirme amaçları doğrultusunda gerekli olan ikamet bilgileri, vergi kimlik numaraları, biyografik bilgiler ve diğer kişisel bilgiler dahil olabilir.  Ödeme, faturalandırma ve vergilendirme verilerinizin toplanması, kullanılması ve tebliği; gizlilik politikasına ve ödeme hesabı sağlayıcınızın diğer şartlarına tabidir.

Hesabınıza bağlıysa sosyal medya veya diğer online hesaplarınızdan belirli bilgiler edinebiliriz. starakademi.online'de Facebook veya başka bir üçüncü taraf platformu ya da hizmeti aracılığıyla oturum açarsanız bu tür diğer hesapla ilgili belirli bilgilere erişmek için izninizi isteriz. Örneğin, platforma ya da hizmete bağlı olarak adınızı, profil resminizi, hesap kimlik numaranızı, oturum açma e-posta adresinizi, konumunuzu, erişim cihazlarınızın fiziksel konumunu, cinsiyetinizi, doğum gününüzü ve arkadaş veya kişi listenize erişebiliriz.

Bu platformlar ve hizmetler, API'ları aracılığıyla bize bilgileri sunarlar. Aldığımız bilgiler sizin (gizlilik ayarlarınız aracılığıyla) veya platformun ya da hizmetin bize hani bilgileri vermeye karar verdiğinize bağlıdır.

Bir üçüncü taraf platformu veya hizmeti aracılığıyla Hizmetlerimiz'e erişir veya Hizmetlerimiz'i kullanırsanız veya herhangi bir üçüncü taraf bağlantısına tıklarsanız verilerinizin toplanması, kullanımı ve paylaşılması da ilgili üçüncü tarafın gizlilik politikalarına ve diğer sözleşmelerine tabi olur.

Yukarıda listelenen veriler tarafımızca saklanır ve hesabınızla ilişkilendirilir.

Şirket, Veri Sahibi’nin site’yi kullanımı ile ilgili bilgileri teknik bir iletişim dosyası olan çerezleri (cookie) kullanarak elde edebilmekte olup site üzerinde sunulmakta olan hizmetlere erişim ve kullanım alışkanlıklarının tespit edilmesi için çerez yoluyla IP bilgileri toplanmaktadır. Çerez kullanımına ilişkin Çerez Politikamıza ulaşabilirsiniz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3 ve 7. maddesi gereğince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, bahse konu kanun hükümleri gereği kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri bu Gizlilik Politikası hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Veriler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Verilerinizi Hizmetlerimiz'i sunmak, sizinle iletişim kurmak, sorunları gidermek, dolandırıcılık ve suistimale karşı güvence sağlamak, Hizmetlerimiz'i iyileştirmek ve güncellemek, insanların Hizmetlerimiz'i nasıl kullandığını analiz etmek, kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için ve yasaların gerektirdiği ya da güvenlik ve bütünlük için gerekli olduğu şekilde kullanırız.

Şirket, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, Şirket ürün ve yeniliklerini tanıtmak, e-öğrenme sektörüne dair bilgileri, gelişmeleri, yeni projeler hakkında müşteri ve potansiyel müşterilerle buluşturmak gibi amaçlar başta olmak üzere, Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, Şirket tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak ve talep eden kişileri bilgilendirmek, Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğini temin etmek, kişilerden gelen talepleri ve/veya şikayetleri değerlendirmek ve sonuçlandırmak ve bu amaçla ilgili iş birimleri ve taraflarla gereken çalışmaları koordine etmek, planlanmak ve icra etmek gibi amaçlarla işleyebilmektedir. Şirket ayrıca, bahsi geçen kişisel verileri sunduğu hizmetlerin iyileştirilmesi, hizmetin geliştirilmesi ve bu kapsamda Veri Sahibi’ne gerekli bilgilendirilmelerin yapılması ve sunduğu hizmetlerin doğasından kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi için işleyebilir. Söz konusu kişisel bilgiler Veri Sahibi ile temas kurmak veya Veri Sahibi’nin Site’deki tecrübesini iyileştirmek (mevcut hizmetlerin geliştirilmesi, yeni hizmetler oluşturulması ve kişiye özel hizmetler sunulması gibi) amacıyla kullanılabileceği gibi, Şirket raporlama ve iş geliştirme faaliyetleri kapsamında kullanılabilecek, Veri Sahibi’nin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler yapma, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında bulunma amacıyla da kullanılabilecektir. Söz konusu bilgiler Şirket ve işbirliğinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla işlenebilecek, saklanabilecek, üçüncü kişilere iletilebilecek ve söz konusu bilgiler üzerinden çeşitli uygulama, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, bakım ve destek faaliyetlerine ilişkin bildirimlerde bulunma amacıyla Veri Sahibi ile iletişime geçilebilecektir. Şirket ayrıca, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 5 ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileri Veri Sahibi’nin ayrıca rızasını almaksızın işleyebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşabilecektir. Bu durumlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:

Kişisel Verilerinizi Nerelere Aktarıyoruz?

Size verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde yerine getirebilmek için sürekli gelişmeye ve ilerlemeye gayret ediyoruz. Bunun için kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde yurt içindeki ve/veya yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarabilmekteyiz:

  • Özgeçmişinizin paylaşımı, tercihleriniz doğrultusunda ve faaliyet konumuz olan Eğitim ve Personel Belgelendirme sözleşmeleri çerçevesinde üçüncü taraflara aktarılmaktadır.
  • Kampanyalarımızdan ve promosyonlarımızdan haberdar olmayı tercih etmeniz halinde size toplu e-posta gönderebilmek amacıyla iletişim bilgilerinizi içeren kişisel verilerinizi yurt içinde ve yurt dışında anlaşmalı olduğumuz ilgili hizmeti veren tedarikçilere aktarıyoruz.
  • Çerez Politikası çerçevesinde toplanan kişisel verileriniz, size ve diğer üye ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için topladığımız site içerisindeki kullanıcı hareketi verileri (nereye tıklandı, ne kadar kalındı vs. gibi), gibi analizler yapmak üzere veri sorumlusu/veri işleyen ilişkisi içerisinde olduğumuz taraflara aktarabiliyoruz.
  • Çalışma saatlerimizin dışında size yardımcı olabilmeleri özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere ilgili kişisel verilerinizi anlaşmalı olduğumuz Call Center'lara (destek hattı hizmeti veren arama merkezlerine) aktarıyoruz.
  • Emarsys, Insider, Google Analytics vb gibi birlikte çalıştığımız firmalara, hizmet kalitesini arttırma, ürün geliştirme, iletişim tercihlerinize bağlı olarak iletişimde kalma, satış, pazarlama ve raporlama faaliyetleri için söz konusu tedarikçilerin sistemlerini kullanabiliyoruz.

Haklarınızı Hatırlatmak İstiyoruz!

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili;

  • Şirket’in hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,
  • Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere aktarıldığını öğrenmek haklarına sahipsiniz.
  • Ayrıca, Şirket’ten yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve verilerinin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.
  • Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde verilerinizin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) Şirket’ ten talep edebilirsiniz. Aynı zamanda verilerin aktarıldığı veya aktarılabileceği 3. kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.
  • Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.
  • Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.
  • Kişisel Verilerinizin işlenmesi hususunda başvurunuzu , yazılı veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ,güvenli elektronik imza ya da bize daha önce bildirdiğiniz veya kayıtlarımızda yer alan e-posta adresinizi kullanmak suretiyle şirketimize teslim etmemiz gerekmektedir. Şirket tarafından talebinizin mahiyetine ve başvuru yönteminize göre şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının doğrulanması amacıyla ek doğrulamalar  ( kayıtlı telefona mesaj veya aranmanız v.b) istenebilir.